Wat in 2005 begon als idee van twee Beekse muzikanten, ontpopt zich heden tot een volwaardig Koningsdagfeest van formaat. Dat mogen we als organisatie trots zeggen staande aan de vooravond van Koningsdag 2014!

Negen keer eerder kon het publiek genieten van een succesvol taptoeprogramma, waar korpsen zich konden presenteren uit binnen- en buitenland met hun show en muziek. Waar ook bewezen is dat Taptoe een vorm van entertainment is die talrijke liefhebbers heeft!

Het 1ste jaar met een Belgische showband (WIK) uit Oostende die met slechts een kleine bezetting grootse dingen kon laten horen en zien en dan de 9de versie:
“Kunst en Genoegen” het 70 man sterke korps uit Leiden dat velen in vervoering bracht met hun prachtige strakke show en dito muziek. Daartussen alle vormen van Limburgs/Nederlandse muziekcultuur waaronder schutterij, harmonie, fanfare, klaroen en tamboerkorpsen en ook streetdance, majorettes en vendeliers!

Adest Musica had een verrassende show!!

Dat was de afgelopen 9 jaar voor de talrijke bezoekers te beleven tijdens QueensParade Taptoe!
Dit jaar is 10de editie van QueensParade Beek en daarom hebben we extra uitgepakt! Tenslotte verdiend een tweede lustrum wel een super feestelijke Taptoe! We hebben een paar toppers kunnen strikken en deze zijn naar Beek gekomen om te laten zien wat zij onder een spetterende show verstaan. Het was geweldig en het massaal toegestroomde publiek heeft genoteten! Dat kon je meten aan de mate van applaus.

In de zeventiger jaren vond jaarlijks met Koninginnedag een Taptoe plaats.

Door een initiatief van een aantal enthousiaste muzikanten uit het Beekse is in 2003 het idee geboren tijdens Koninginnedag een parade en show in het centrum van Beek te organiseren.
Al snel werd een naam bedacht voor het evenement: QueensParade Beek.

>Het idee achter QP Beek was dat de organisatoren de oude Taptoe, die in de zeventiger jaren op Koninginnedag in Beek werd gehouden met medewerking van de Beekse muziekverenigingen, nieuw leven wilden inblazen.

Er werden sponsoren en donateurs bereidt gevonden om te helpen en zo startte in 2005 de eerste editie van QueensParade Beek.
Het was gelijk een succes en mede ook door het prachtige weer waren er ongekend veel toeschouwers, die hun uiterste best deden om de deelnemende muziekverenigingen en dansgroepen aan te moedigen met hun applaus.

Vanaf het begin werd het Oranjecomité Beek bereid gevonden om hun organisatie talent beschikbaar te stellen aan de stichting QueensParade Beek en zo ontstond een intensieve samenwerking die intussen leidde tot het structureel ondersteunen van elkaars activiteiten. QueensParade Beek is er voor iedereen en heeft als doel een leuk feest te organiseren voor de gemeente Beek en omstreken, in het kader van Koninginnedag. Omdat het feest voor iedereen is, wordt er geen entree gevraagd.